Trend: boomhutoverleg

27 november 2023

Creatieve werkplek in kantine ICT-bedrijf

Bedrijven als Microsoft gingen hen voor; in het Amerikaanse Seattle liet de ICT-gigant drie boomhutten bouwen met meeting rooms en werkplekken. Winvision heeft de primeur in Nederland: het werkcafé van het ICT-bedrijf in Vianen is dé plek voor ’boomhutoverleg’.

Antoinette Blok van Boomhutbouwen.nl, de enige vrouw in ons land die boomhutten bouwt, heeft in de kantine een hut van sloophout gebouwd op stalen palen. Vergadertijgers komen binnen via een ‘boomtrap’ van doormidden gezaagde stammen. Binnen heeft de hut een zithoek met tafel in een U-vorm en er zijn speelse details als een balustrade van takken, een bankschommel van oude pallets en – ‘als gekkigheidje’ – een emmertje.

De vergaderhut sluit aan bij de behoefte van bedrijven aan creatieve werkplekken waar minder ‘prikkels’ zijn. Een boomhut, of de suggestie van een boomhut, zou helpen om personeel beter te laten focussen.

De hut in de kantine van Winvision is het resultaat van een enquete onder personeel en ‘won’ het van een caravan, strandhuisje en skihut.