Biltsche Courant

‘Mijn hart gevolgd’
Antoinette Blok uit Bilthoven had als meisje twee dromen: zij wilde architectuur studeren en ondernemer worden. Het werd een studie economie. Vele jaren later heeft zij haar dromen alsnog kunnen realiseren met haar bedrijf ‘Boomhutbouwen.nl’. Zij realiseert boomhutten op maat van vooral sloophout. “Ik praat met de ouders en de kinderen, informeer naar de wensen van de kinderen, bekijk het huis, de tuin en de boom, fotografeer alles en maak vervolgens thuis een passend ontwerp. Ik ben nu de architect van boomhutten én ondernemer, en heb zelfs mijn geweldige ICT-baan opgezegd. Ik heb mijn hart gevolgd, en dat is altijd goed.”

Antoinette Blok realiseert kinderdromen met het bouwen van boomhutten
Vier jaar geleden kwant Antoinette met haar gezin in Bilthoven wonen. “Mijn moeder had bij de Hema een speelhuisje voor de tuin gezien, en voordat ik het besefte, zei ik: ‘Ik ga een boomhut bouwen’. Voor mijn zoontjes Olivier en Berend, die nu 7 en 5 jaar zijn. Toen ik eenmaal bezig was, kon ik niet meer stoppen: er kwam een uitkijktoren bij, de jongens wilden er stoeltjes en een barretje in, een touwladder… De jongens en hun vriendjes spelen vrijwel elke dag in de boomhut. Op verzoek van hun ouders bouwde ik twee hutten voor vriendjes, maar de zaak is gaan rollen toen ik afgelopen juni op verzoek van een vriendin op een beurs van landgoed Vollenhoven ging staan. Hieruit zijn twee opdrachten voortgekomen, en sinds 7 juli sta ik als ‘Boomhutbouwen.n!’ ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Bij het ontwerpen zijn de kinderen zelf mijn inspiratiebron. Afhankelijk van hun wensen en ideeën bouw ik lage. hoge, kleine, grote, stoere of romantische hutten. Ik bouw ze met glijbanen, dakterrasjes, uitkijktorens en klapraampjes. Hiermee ben ik acht à tien dagen bezig. Met het bouwen van een boomhut ben ik heel dicht bij de kinderen, realiseer ik hun droom. Kinderen hebben vaak leuke ideeën die gemakkelijk zijn uit te voeren. Een boomhut moet speelelementen en ideeën van de kinderen zetf bevatten. Kinderen spelen niet in een kant-en-klaarhuisje, maar wel in een hut die ze zelf bedacht hebben.

Voor volwassenen
Antoinette zit zelf eveneens regelmatig op het overdekte terrasje van de boomhut in haar tuin. “Een heerlijk knus plekje om na te denken. Ooit zal ik beslist ook boomhutten voor volwassenen bouwen.”

Door Anneke Iseger  — 2008 Bilthoven

Bron:
Biltische Courant
Datum:
08.2008