Editie.nl

Antoinette is professioneel boomhutbouwer: ‘Het werkt meditatief’
Bekijk de video hier

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn mensen massaal aan het doe-het-zelven geslagen in de tuin. Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen, zien Nederlandse doe-het-zelf winkels hun omzet nog steeds stijgen. Antoinette Blok doet het al jaren en maakte er zelfs haar beroep van.

“Toen mijn moeder vijftien jaar geleden vroeg of ik een leuk speelhuisje voor mijn kinderen in de tuin wilde, zei ik: ‘nee, ik ga een boomhut voor ze bouwen'”, zegt Antoinette Blok tegen Editie NL. Jarenlang werkte ze als accountmanager, maar ze is naar eigen zeggen meer een doener.

“Al 100 gemaakt”

Een jaar na haar eerste boomhut stopte ze als accountmanager en ging ze aan de slag als professioneel boomhuttenbouwer. “Ik heb er inmiddels ruim 100 gemaakt, voor mensen in het hele land. Ik kan er echt mijn energie en creativiteit in kwijt.”

‘We hebben veel meer tijd’
En waarschijnlijk maken we niet allemaal meteen ons beroep ervan, in deze tijd bouwen we wel massaal. “Je ziet sinds de coronamaatregelen dat bouwmarkten en tuincentra overspoeld worden”, zegt consumentenpscyholoog Patrick Wessels tegen Editie NL.

“Nu zijn veel maatregelen versoepeld, maar mensen gaan toch niet op vakantie. Dus dan vrolijken we onze tuin op.” Zo maken we vlonders, tuinmeubels en boomhutten. “Het is nu extra leuk om zelf aan de slag te gaan, met name omdat we er veel meer tijd voor hebben.”

‘In vrijwel elke tuin past een boomhut’
Volgens Antoinette is het maken van een boomhut goed voor lichaam en geest. “Je bent actief bezig en het werkt heel meditatief.”

Dat klinkt natuurlijk hartstikke fijn, maar wat als je nauwelijks ruimte hebt? “In vrijwel elke tuin past een boomhut, hoe klein ook. Zelfs als er amper bomen staan, dan moet je gewoon met palen in de grond werken.”

15.000 euro
De boomhutten van Antoinette zijn niet goedkoop. “De minimumprijs is 7000 euro, maar ik bouw ze ook voor 15.000 euro. Dan is de boomhut wel compleet met touwbrug, kabelbaan en een toegangstrap.”

Bron:
Editie.nl
Datum:
06.2020