1 februari 2024

Van dromen naar doen

Masterclass Boomhutbouwen

Droom je al jaren van je eigen boomhut of wil je er een voor je kinderen bouwen? Dit is je kans! Al vijftien jaar bouwt Antoinette Blok, opgeleid door Pete Nelson van tv-programma Treehouse Masters, exclusieve boomhutten in opdracht. Eén keer per jaar geeft ze een kijkje in haar keuken. Deze zomer leer je tijdens haar masterclass in 3 zaterdagen een échte boomhut bouwen, op een prachtige locatie in Nieuwegein. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers.

Tijdens deze masterclass leer je wat een goede constructie is voor een boomhut en hoe je goed voorbereid aan de slag gaat: ontwerpen, bouwtekeningen, materialenlijst. Antoinette deelt haar do’s & don’ts voor het maken van een veilige hut. De cursus bestaat uit drie dagen.’s Ochtends de theorie en na een heerlijke lunch ga je in duo’s aan de slag.

  • Dag 1: platform bouwen
  • Dag 2: wanden en kozijnen maken
  • Dag 3: dak en balustrade

Teamwork makes the dream work! In 3 middagen klussen heb je met elkaar een echte boomhut gebouwd.

De masterclass is zowel geschikt voor enthousiaste, beginnende makers die meer willen leren over het ontwerpen en het bouwen van een eigen boomhut als ervaren klussers die grote projecten willen aanpakken.

De boomhut wordt gebouwd bij Hajé in Nieuwegein, een verrassend mooi stuk natuur aan de A27.

De cursus vindt plaats op de volgende zaterdagen: 17, 24 en 31 augustus 2024.

Duur: 3 x van 10:00 tot 17:00 uur
Kosten: € 495,- (inclusief materiaal en lunch)

Jan-Willem: “Eén van de meest gave en energie gevende cursussen die ik gevolgd heb.”

Mirjam: ”Een toffe en leerzame cursus. En een bevlogen en enthousiaste ‘lerares’ en een enthousiaste groep. Heb een hoop geleerd.”

Nynke: “Antoinette is leert je ontwerpen en bouwen zonder het ingewikkeld te maken. Iedereen kan dit en ze leert je alles wat nodig is om het daarna helemaal zelf te kunnen “

Klik hier voor filmverslag Masterclass zomer 2023 (15 min)

Op de Masterclass zijn deze voorwaarden van toepassing