Eerste overzeese boomhut

Antoinette Blok van Boomhutbouwen.nl bouwt mei 2019 haar 100ste boomhut. Op Ibiza!

 

Antoinette: ‘Het is begonnen met het bouwen van een boomhut voor mijn eigen kinderen. Inmiddels heb ik in ruim tien jaar tijd, in binnen- en buitenland, bijna honderd hutten gebouwd. 

De 100ste is mijn eerste overzeese boomhut. Mijn opdrachtgevers wonen in Nederland, maar hebben een vakantiehuis op Ibiza. Hun kinderen Daan (8) en Mick (6) dromen van een eigen hut op het Spaanse eiland. 


Op basis van foto’s van de tuin plus tekeningen van de jongens heb ik een ontwerp gemaakt. De hut krijgt maar liefst twee verdiepingen, een klimnet en een glijbaan. Binnen komt er een timmertafel en een bank om lekker te kunnen chillen. 


De hut wordt groot genoeg voor de kinderen om erin te slapen. Verweerde louvreluiken doen dienst als deur en ramen; de tweede verdieping wordt gemaakt van oude paneeldeuren. Verder krijgt de hut een open karakter en twee balkons, overdekt met rietmatten; zodat de zon er speels doorheen kan schijnen.

 

Werkwijze

 Na een eerste telefoongesprek in augustus vorig jaar hebben we kennisgemaakt om te kijken of er een ‘klik’ is, wat de wensen zijn en hoe de hut tot stand kan komen.


De jongens blijken heel graag in de meivakantie te willen meehelpen. In een week is het echter niet mogelijk een platform en een complete boomhut met allerlei extra’s te maken. Daarom wordt de hut zoveel mogelijk voorbereid in mijn eigen werkplaats in Nederland. 


Het platform wordt wel met lokale materialen en mankracht gemaakt. Daarvoor maak ik een planning wie waar verantwoordelijk voor is plus een inschatting van de kosten. Ook bezoek ik in de winter van 2018 Ibiza. Om het ontwerp te checken en de lokale timmerman instructies te geven voor de bouw van het platform.


Bij terugkomst in Nederland komen Daan en Mick een handje helpen op de werkplaats. Stap voor stap wordt de hut opgebouwd én afgebouwd om tijdelijk in een container te kunnen worden opgeslagen.


Eind februari wordt de inhoud van de container overgeladen in een vrachtwagen. Nog geen week later staat alles netjes op Ibiza. Met de bouw van het platform en het transport van de boomhut heeft de opdrachtgever ruime ‘Spaanse’ marges aangehouden, maar alles verloopt voorspoedig.


Ik kan niet wachten om eind april met mijn tools ‘op accu’ in het vliegtuig te stappen om weer een droom in vervulling te laten gaan… Ibiza here I come!