De magie (en ook het nut) van een boomhut

27 november 2023

De droom van ieder kind

Vindt u ook dat uw kind te veel achter de tablet of Playstation zit? Kinderen willen graag buitenspelen. Uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de kinderen daar vrolijk en blij van wordt. Ondertussen leggen ze ook een stevige basis voor de rest van hun leven (Jantje Beton). Hoe u uw kind zover krijgt dat hij of zij naar buiten gaat? Tip: veel kinderen dromen van een boomhut. Niet voor niets koesteren volwassenen er warme herinneringen aan. Een boomhut heeft iets magisch.

Willen uw kinderen graag een boomhut in hun tuin, maar heeft u een drukke baan of twee linkerhanden? Ervaren boomhutbouwers als Boomhutbouwen.nl denken graag met u mee en zetten uw wensen om in een prachtig object voor de tuin.

De kracht van buiten spelen

Buiten spelen is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen, het is onmisbaar voor hun ontwikkeling. Van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer.
Juist in een tijd waarin kinderen onvoldoende bewegen, kan er niet genoeg aandacht worden besteed aan het stimuleren van buitenspelen. Een boomhut heeft een enorme aantrekkingskracht. Kinderen worden uitgedaagd hun grenzen te verkennen en een boomhut in de tuin zorgt gegarandeerd voor veel vriendjes over de vloer. Het is goed voor de motorische ontwikkeling als ze via de touwladder de hut in gaan of een uitkijktoren beklimmen. Ook bevordert het de sociale ontwikkeling als ze met hun vriendjes spelletjes bedenken of allemaal tegelijk van de kabelbaan willen. Bij het bouwen van een boomhut krijgen ze bovendien inzicht in de logica van constructies. Misschien zijn het hun eerste stapjes als ingenieur?

 

Eigen plek

In de huidige maatschappij staan we de hele dag bloot aan prikkels en moeten we aan allerlei verwachtingen voldoen. Hoe fijn is het dan om je eigen plek te hebben. Een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en waar je eigen regels gelden. Een plek waar je even helemaal weg van de wereld kunt zijn, zodra de touwladder is opgetrokken. Een boomhut is voor kinderen een ideale plaats om zich te verstoppen, te picknicken of geheime plannen met vriendjes te maken. Een boomhut wakkert de fantasie aan. Op het ene moment is de boomhut een kasteel of een piratenfort dat moet worden verdedigd tegen ongewenste indringers. Het andere moment kan het een theehuis zijn, waar de tafel netjes gedekt is voor (denkbeeldige) gasten.

Voor jong en oud

Boomhutten zijn leuk voor zowel jonge als oudere kinderen. Op jonge leeftijd kunnen kinderen er allerlei fantasierijke avonturen beleven. Op oudere leeftijd hebben kinderen vaak de behoefte om zich met vriendjes en vriendinnetjes terug te trekken op hun kamer of een andere plek. Een boomhut kan de ideale plek zijn om met vriendjes en vriendinnetjes af te spreken en zelfs om huiswerk te maken of een leuk boek te lezen. Als ze dat willen, kunnen ze er ook een nachtje blijven logeren. Uiteraard moet dan wel de slaapzak mee.

Eycatcher in de tuin

Bent u net verhuisd en vraagt u zich af wat u voor de kinderen in de tuin kan doen?

Afhankelijk van de leeftijd denkt u wellicht aan een zandbak, schommel of trampoline en misschien ook al aan een boomhut. Hoe mooi zou het zijn om dit met elkaar te integreren? Een boomhut bouwen is echt maatwerk. Natuurlijk zijn er standaardmodellen maar die zijn vaak van nieuw hout en passen niet in iedere omgeving en misschien niet bij uw stijl.  Antoinette heeft jarenlange ervaring. Bij de oplevering van een boomhut krijgt ze vaak te horen dat het lijkt alsof de boomhut er al jaren staat. Met maatwerk kun je een harmonisch geheel creëren waar zowel kinderen als ouders van kunnen genieten.

Hoe leuk is het als je kinderen zo’n mooie plek kunt bieden om zichzelf te kunnen zijn? Kinderen leren het meest door te spelen: waarom zou je dat niet aanmoedigen met een eigen boomhut?

Wilt u hierover verder bomen? Neem dan contact met me op!

Antoinette M. Blok