De magie en het nut van de boomhut

De droom van ieder kind

Vind u ook dat uw kind te veel achter de tablet of Playstation zit? Kinderen willen graag buitenspelen. Uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de kinderen vrolijk en blij wordt van vrij buitenspelen. En ondertussen leggen ze een stevige basis voor de rest van hun leven (Jantje Beton). Hoe haalt u uw kind naar buiten? Veel kinderen dromen van een boomhut en volwassenen koesteren er warme herinneringen aan. Wat maakt een boomhut nu zo magisch?

Willen uw kinderen graag een boomhut in hun tuin, maar heeft u een drukke baan of twee linkerhanden? Er zijn ervaren boomhutbouwers, waaronder Boomhutbouwen.nl, die graag met u meedromen en deze wensen en eisen omzetten in een prachtig object in uw tuin.

De kracht van buiten spelen

Buitenspelen is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen, het is onmisbaar voor hun ontwikkeling. Want van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer”.
Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, kan er niet genoeg aandacht worden besteed aan het stimuleren van buitenspelen (Jantje Beton). Een boomhut heeft een enorme aantrekkingskracht. Kinderen worden uitgedaagd om hun grenzen te verkennen en een boomhut in de tuin zorgt gegarandeerd voor veel vriendjes over de vloer. Het is goed voor de motorische ontwikkeling als ze via de touwladder de hut in gaan of de uitkijktoren beklimmen. Ook bevordert het de sociale ontwikkeling als ze met hun vriendjes spelletjes bedenken of allemaal tegelijk van de kabelbaan willen. Bij het bouwen van de boomhut krijgen ze inzicht in de logica van constructies. Misschien wel de eerste stapjes in de ingenieurschap?

 

Eigen plek

In de huidige maatschappij staan we de hele dag bloot aan veel prikkels en moeten aan allerlei verwachtingen voldoen. Hoe fijn is het dan om je eigen plek te hebben. Een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en waar je eigen regels gelden. Een plek waar je even helemaal van de wereld bent zodra de touwladder opgetrokken is. Een boomhut is voor kinderen een ideale plaats om zich te verstoppen, te picknicken of geheime plannen met vriendjes te maken. Een boomhut wakkert de fantasie aan. Op het ene moment is de boomhut een kasteel of een piratenfort dat moet worden verdedigd tegen ongewenste indringers. Het andere moment kan het een theehuis zijn, waar de tafel netjes gedekt is voor de (denkbeeldige) gasten.

Voor jong en oud

Boomhutten zijn leuk voor zowel jonge als oudere kinderen. Op jonge leeftijd kunnen kinderen er allerlei fantasierijke avonturen beleven. Op oudere leeftijd hebben kinderen vaak de behoefte om zich met vriendjes en vriendinnetjes terug te trekken op hun kamer of een andere plek. Een boomhut kan een ideale plek zijn om met vriendjes en vriendinnetjes af te spreken en zelfs om huiswerk te maken of een leuk boek te lezen. Als ze dat willen, kunnen ze er zelfs een nachtje blijven logeren. Uiteraard moet dan wel de slaapzak mee.

Eycatcher in de tuin

Bent u net verhuisd en vraagt u zich af wat u voor de kinderen in de tuin kan doen?

Afhankelijk van de leeftijd denkt u wellicht aan een zandbak, schommel of trampoline en misschien ook al aan een boomhut. Hoe mooi zou het zijn om dit met elkaar te integreren? Een boomhut bouwen is echt maatwerk. Natuurlijk zijn er standaardmodellen maar die zijn vaak van nieuw hout en passen niet in iedere omgeving en misschien niet bij uw stijl.  Antoinette heeft jarenlange ervaring en hoort bij de oplevering van een boomhut vaak dat het lijkt alsof de boomhut er al jaren staat. Met maatwerk kun je een harmonies geheel creëren waar zowel kinderen als ouders van kunnen genieten.

Hoe leuk is het als je kinderen zo’n mooie plek kunt bieden om zichzelf te kunnen zijn? Kinderen leren het meeste door spelen, dus waarom zou je dit op deze manier niet aanmoedigen?

Wilt u hierover verder bomen? Neem dan contact met me op!

Antoinette M. Blok